Natuurfotografie Wilbo

Home Profiel

Profiel van natuurfotograaf Wim [Wil] Bongers

Al vroeg werd mijn belangstelling voor de fotografie gewekt.
Blij verrast was ik, nadat ik mijn diploma in het technisch onderwijs had behaald, een fototoestel kreeg.

De interesse voor de natuur en de natuurfotografie in het bijzonder kreeg bij mij pas gestalte toen we met ons gezin, vrouw en twee dochters, in onze vakantieperiodes regelmatig op het eiland Ameland waren te vinden.
De vogels kregen hierbij veel aandacht, echter al vrij snel was er een bredere belangstelling voor de totale natuur en werden wilde bloemen en insecten ook op de gevoelige (dia)plaat vastgelegd.

Om mooie onderwerpen uit de natuur blijvend te kunnen vangen werd vervolgens door mij veel tijd in verschillende natuurgebieden van ons land en in de ons omringende landen doorgebracht met als gevolg, dat in een traject van ca 45 jaar [t/m jaar 2005] een verzameling van duizenden kleurendia's door mij zijn gefiled.

Het fototoestel met een vast objectief deed, voor specifieke natuurfotografie, al snel niet meer aan de verwachting en de eerste reflexcamera [fabr. Yashica] werd ter vervanging aangeschaft, daarna volgde een Minolta en tenslotte een Nikon camera type F801s, waar later een tweede body type F100 aan werd toegevoegd.
Diverse objectieven zijn hierbij de revue gepasseerd.

Sinds februari 2006 hebben ook bij mij de beide analoge reflexcamera's plaats moeten maken voor een digitaal exemplaar, n.l. de Nikon D200 en liggen de twee body's nu onaangeroerd in de kast en is de digitale camera mijn beste vriend geworden.