Natuurfotografie Wilbo

Home Natuurbeleving

Natuur ontdekken en beleven

Mijn passie voor natuurfotografie is ontstaan door de grote gevarieerdheid en veelzijdigheid aan onderwerpen die de natuur ons biedt.
De vaak oogstrelende situaties en verrassingseffecten uit de natuur, opgedaan in zowel Nederland als in een aantal Europese landen, hebben mede tot respect en waardering voor de ons omringende natuur geleid. 


Natuurfotgrafie vergt studie, voorbereiding en inzicht. Ook technische kennis m.b.t. [foto]apparatuur is van essentieel belang.

Bij dierenfotografie is bijvoorbeeld, naast toevaltreffer(s), ook nog eens veel geduld en inzet van de fotograaf vereist. 
Het fascinerende bij bijvoorbeeld dierenfotografie is dat, meestal in een fractie van een seconde, een belangrijk fotografisch moment wordt vastgelegd.
Na zo'n moment kan de situatie snel zijn veranderd en is dan doorgaans nooit meer hetzelfde, echter de specifieke opname blijft.

Kunstwerken worden dikwijls gezien als een creatieve menselijke uiting.
Door hun originaliteit en/of schoonheid kan het vaak de zintuigen en de geest van (groepen)mensen prikkelen.

Door de intrede van het digitale film- en fototijdperk en de hype die dit o.a. in ons land teweeg heeft gebracht, verheugt het mij te constateren dat velen daardoor meer oog hebben gekregen voor interressante situaties in onze natuur.
Via alle social media, die ons nu ter beschikking staan, worden daardoor veel natuurfoto's en/of natuurfilmpjes de wereld ingestuurd.